Thursday 11 June 2009

...και Κάτι για τις Διακοπές...

Μιας και είμαι ον φύσει αισιόδοξο, που αποφεύγει να δει μισογεμάτα ποτήρια όταν υπάρχει εναλλακτική οπτική γωνία και που, ειλικρινά, λαμβάνει ικανοποίηση όταν κάνει τον άλλο κόσμο να γελάει και να αισθάνεται όμορφα, ας κάνω για άλλη μια φορά αυτό που με ευχαριστεί και πού ξέρετε; Ίσως και να βγείτε κερδισμένοι.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια εποχή που πολύς κόσμος θεωρεί ως την καλύτερη εποχή του χρόνου. Εγώ προσωπικά δεν προτιμώ καμία εποχή από τις άλλες, περνάω το ίδιο καλά ό,τι εποχή και να είναι. Αυτοί όμως που θεωρούν το καλοκαίρι ως την καλύτερη εποχή οφείλουν να μη γκρινιάζουν, τουλάχιστον τώρα. Γιατί, κακά τα ψέματα, το καλοκαίρι είναι η κατεξοχήν εποχή για να περάσεις φα-ντα-στι-κά!

Είναι η εποχή που φοράμε ανοιχτόχρωμα ρούχα, που κάνουμε βόλτες συνέχεια γιατί ο καιρός το επιτρέπει και δε βρέχει ούτε χιονίζει. Που όλος ο κόσμος είναι πιο ανοιχτός σε νέες εμπειρίες, στο να γνωρίσει καινούργιους ανθρώπους και να δει πώς μπορεί να περάσει καλύτερα σε μια οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή.

Η εποχή που πηγαίνουμε για μπάνιο τα σαββατοκύριακα (ναι, ακόμα και αυτά των εκλογών γιατί η λαϊκή δυσαρέσκεια, όπως και να εκφραστεί, δεν πρόκειται να γίνει κατανοητή από αυτούς που την έχουν προκαλέσει και δε θα θέλαμε να ψηφίσουν όλοι όσοι έλεγαν ότι θα ψήφιζαν Οικολόγους Πράσινους γιατί θα έβγαιναν πρώτο κόμμα και θα γινόμασταν ρεζίλι σε όλη την Ευρώπη).

Η εποχή που γίνονται όλα τα καλοκαιρινά φεστιβάλ και που ξαφνικά υπάρχουν τόσες επιλογές που, όχι μόνο δε φτάνουν τα λεφτά, αλλά δε φτάνει και ο χρόνος γιατί πολλά πέφτουν την ίδια μέρα (π.χ. Synch 2η μέρα και Goa Gil ή οι συναυλίες για την Ημέρα της Μουσικής που φέρνουν τόσο καλό κόσμο σε τόσα stages που πρέπει να κλωνοποιηθούμε για να τα δούμε όλα). Για να μην πω ότι υπάρχουν πάντα και οι συναυλιακές επιλογές του εξωτερικού και καταλήξουμε να ψάχνουμε για διακοποδάνειο (Amsterdam’s Sensation White, London’s Get Loaded in the Park κτλ κτλ).

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά για να νιώσουμε καλά, όλος ο κόσμος είναι σε mood διακοπών και πέρα από όλα τα θέματα συζήτησης που ούτως ή άλλως υπάρχουν έχουμε και το «πού θα πας διακοπές;» με τον άτυπο διαγωνισμό για το ποιός έχει οργανώσει καλύτερα το πρόγραμμα του καλοκαιριού από άποψη παρέας και μέρους.

Μην ακούω γκρίνιες λοιπόν για πολλή δουλειά (σταμάτα και τη γκρίνια και την πολλή δουλειά, πρέπει να είσαι ο/η μόνος/η που δουλεύει αυτή την εποχή), έλλειψη σχέσης (βρες μια! Καλοκαίρι είναι!), ύπαρξη σχέσης που δεν ικανοποιεί (κόφτη! Βρες άλλη!) ή έλλειψη χρημάτων (καλά θα ήταν να ήταν περισσότερα, αλλά μπορείς να περάσεις φανταστικά και με αυτά).

Το μόνο ζητούμενο είναι να περνάμε καλά. Όσοι δεν περνούν καλά έχουν μόνο τον εαυτό τους να κατηγορήσουν. Άλλωστε διαβάζουν λάθος blog.

1 comment:

  1. Η γκρίνια του: "δεν μου δίνουν άδεια για να φύγω" επιτρέπεται ;)

    Όντως είναι η εποχή που έχει όλες τις προδιαγραφές για να περάσεις ΤΕΛΕΙΑ, απλά θα πρόσθετα μια απαραίτητη επίσης προϋπόθεση: την καλή / σωστή παρέα.

    Πολύ καλές διακοπές :)

    ReplyDelete